Вие разглеждате като гост. Влезте или се регистрирайте, за да имате пълен достъп. Преди регистрацията, моля прочетете Правилника!

Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis' myImage logo

Търсене в сайта  •  Въпроси/Отговори   •  Регистрирайте се  •  Вход

Google
slide

Fallout: Цивилизация без бъдеще и минало
Създайте нова темаНапишете отговор
Автор Съобщение
janitor

Местожителство: Military Base

МнениеПуснато на: Пет 17 Фев 2006 19:07:43 Върнете се в началото

Всичко е доста интересно, но да се намеся, че целта на Vault-овете е доста по-различна от това, което си мислите. Естествено трябва да се превърти играта, за да се разбере. Тъй или иначе, 100 и кусур трезори не са достатъчни, за да се създаде отново цивилизацията.
TheDarkOne

Местожителство: Пловдив дъ майна таун.

МнениеПуснато на: Пет 17 Фев 2006 19:17:20 Върнете се в началото

Нека не забравяме, че и други развити страни освен Америка има!
Zmo

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 18 Фев 2006 17:25:25 Върнете се в началото

Jager написа:
Приятелю, ще се забавя малко с отговора, понеже трябва да си поосвежа паметта относно Fallout Bible, с чиято помощ ще разгромя доводите ти - само не мисли че съм се отказал Wink . Тъй като съм спортсмен, ще ти препоръчам да прочетеш тази изключително увлекателна поредица, която разбира се присъства в Светилището, тъй като от поста ти съм сигурен, че не си я чел - така сам ще забележиш сериозни пропуски в тезата ти.
Малък бонус - поогледай за предназначението на Убежищата Very Happy !
За разказа на Ф. Пол - бих ти бил безкрайно признателен, ако ми го пратиш, пращам ти мейла си на ЛС, предварително ти благодаря!

Да човека е прав. Всичко това е описано в библията на играта.
Всичко това в играта е нещо като последна предсмъртна агония на човешката цивилизация.
TheDarkOne

МнениеПуснато на: Пон 20 Фев 2006 19:38:14 Върнете се в началото

Такамм, малко да се доизкажа.
Не съм чел Библията Fallout, но се надявам да намеря време да я прегледам някой ден.
Как сме стигнали от първобитното до технологиите?
На практика ядрената война във Fallout връща хората в каменната ера. НО "цивилизацията" не е задушена и унищожена, както твърдяхте до сега. Дори и технологическото развитие на хората не би могло да бъде подтиснато. Дори няма да са нужни няколко хиляди години, за да се стигне до "модерна" цивилизация и по-развити технологии.
Цитат:
(сещам се за тая в Геко и Хълмовете, ама няма логика да са оцелели - това са ключови обекти, плюс това тяхното поразяване допълнително би повишило общото ниво на радиоактивно заразяване, което определено е в съзвучие с идеите на нападателите, не мислиш ли)

Не знам дали знаета, но пълният разпад на радиоактивните частици, причиняващи радиационното излъване е някъде към един век... Тоест след 100-150 години най-много няма да има радиация, застрашаваща живота. А действието във Fallout се развива (поне във втората част) точно след този период

Цитат:
ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове - вси4ко това са стратегически цели - просто не виждам защо да спорим по тази точка!? Те са атакувани - 100 на 100

Стратегически са, да, но не толкова, че да се хабят ценни ракети. По скоро в Пентагона са се целили, дори американците не са имали повече то 1-2 хиляди бойни глави.

Цитат:
по Зимбабве може и да не са нанасяни ракетно-ядрени удари

Точно за това такива страни се превръщат в последно убежище. Със сигурност са пренесени доста технически материали и т.н.
Цитат:
Метала трябва да идва от някъде, енергията трябва да идва от някъде - дори и АЕЦ се нуждае от презареждане с ядрено гориво на всеки няколко години - а за това е нужен добив, обработка и обогатяване на урана, нужни са инсталации, които от своя страна се нуждаят от поддръжка и ремонт - и познай кой се грижи за това

Геотермални електроцентрали, както казах. Например в Исландия, която е сравнително развита страна
Локални мини, скрап, дъра-бъра - намира се изход

Цитат:
За един комплексен продукт, какъвто несъмнено е високомеханизираният производствен център, са необходими множество специалисти от най-разли4ни сфери

Ако аз бях на мястото на техниците, бих си останал на сигурно. Особено, ако това сигурно е на работното място.
За четенето на книги не си много прав - с четене не си и представяш какви чудеса можеш да постигнеш в практиката.
Цитат:
Братството е доволно "механизирано" за мен е в сила единствено и само в бойната част - не съм разбрал да имат тежка геоложка, минна или строителна техника или специализирана машиностроителна техника.

Доколкото разбрах от интрото на FoT : BoS те са си развити в повечето технически сфери, а след като има така развити общности във военно отношение и така развити в минно, като Ридинг, защо да няма и в другите области???
За да стана ясен ще обясня по-подробно - хората от някаква забутана фабрика научават, че предстоят ядрени бомбардировки, решават да се скрият някъде, и, тъй като са референтна група (обикновено такива здрави взаимоотношения се завързват точно на работното мясо) се крият на едно място, заедно със семействата си. Така тези специалисти съхраняват знанието си.
Още нещо за нефта като гориво - метан?
diabolic

Местожителство: Sofia - Vault BG

МнениеПуснато на: Пон 20 Фев 2006 20:36:44 Върнете се в началото

Само да вметна нещо по повод на метана. Ако сте гледали култовия филм Лудия Макс, щяхте да се сетите за третата серия, където цял един град получаваше енергията си от разлагането на свински изпражнения - и това е реално. На Запад вече отдавна има ел. централи с био-газ (метан).

Що се отнася до Братството - то е измислица, но и реална възможност, а ако поразпитате малко по-сериозно Врий, още в първата игра ще видите, че огромният набор учени там не се занимава само с оръжия. Във втората игра това проличава при разговора с пазача на централата в Сан Франсиско - той сам определя Братството като крепост на технологиите и "технологична полиция".

Не искам да взема страна в спора - всеки от вас има известно право, но ако гледаме изцяло песимистично на бъдещето си, по-добре още сега да се гръмнем сами...
TheDarkOne

МнениеПуснато на: Пон 20 Фев 2006 20:45:39 Върнете се в началото

Не бих се нарекъл оптимист, но в този случай гледам някои доста убедителни факти... Въпреки това мисля, че има голяма вероятност след като се съвземат хората пак да започнат да си трошат главите... Evil or Very Mad
DrMartens

Местожителство: Bourgas Vault City

МнениеПуснато на: Пет 17 Ное 2006 3:01:17 Върнете се в началото

Знаете ли кога ще настъпи краят на света? - Когато китайците разберат, че са яли само гарнитурата. Laughing
В една статия наскоро четох, че някакъв учен се изказал за това как земята можела да поеме и изхранва колко пъти по-голямо население от сегашното. Или е бил луд горкия или не взема впредвид, че ресурсите като Нефт, природен газ, въглища не са неизчерпаеми. И защо да има такова голямо население след като трябва то да живее в един вид мизерия и нищета. От опит знам, че за добрия купон не са нужни кой знае колко хора. Може да сме трима и пак да се изкъртим Razz
Какво бъдеще има този свят само времето ще покаже. Аз лично мразя в червата цялата система и всичко върху което е изградено днешното т.нар. общество. Мразя за това да те оценят на базата на шибани хартийки, а не според заслугите. А когато оценяват някого според заслуги, е според заслугите на баща му (ако не и дядо му). Дано в другия свят не знаят значението на думата шуробадженащина. Exclamation Не съм расист, макар и да не съм влюбен в цветнокожите, но след време както казва един приятел ще има една раса - човешката.
И понеже някои луди глави (като мен) биха искали да живеят в подобен свят, как ви се вижда един евентуален противник?
Машини? - твърде предсказуеми
Мутанти? - все така силни и глупави
Хора? - няма по-коварен противник от човека, от мен да го знаете ...
Каквото и да си направим сами ще сме си виновни, но няма да ни пука защото други ще плащат за нашите грешки...

Кликнете тук за скрит текст (той може да съдържа снимка или спойлер)
diabolic

МнениеПуснато на: Сря 22 Ное 2006 11:53:04 Върнете се в началото

Doombringer написа:
Според мен има малка надежда,която може да ни избави от гибел.Все още има хора,на които им пука.Но трябва всички да се замислим какво точно правим...

И в какво точни се изразява вашето замисляне? Когато ви предложих да си направим тениски и на тях да име един антиядрен надпис, повечето от вас изреваха на умряло...
Хайде стига чесане на езиците. Единственият, който наистина прави нещо, макар и много нищожно съм аз, с моя цикъл от антиядрени филми в Екстрийм - куп хора се обадиха, за да ме поздравят за идеята, особено след пускането на "Тринити".
Останалите за съжаление само си говорите и с това приключва всичко.

Последната промяна е направена от diabolic на Пет 01 Дек 2006 23:21:22; мнението е било променяно общо 1 път
Little Fritz

Местожителство: НАРОДНА РЕПУБЛИКА КАЛИФОРНИЯ

МнениеПуснато на: Пет 01 Дек 2006 20:13:22 Върнете се в началото

Я, що не съм си дал мнението в тази тема?

Много дълъг живот и остава на нашата планета, около пет милиарда години. Но виж на цивилизованото високотехнологично човечество му остават ама много по-малко, а след това на остатъците от това човечество ще му отнемат няколко хиляди години да се върне до същото равнище, и кръгът ще се затвори. И дори при добро стечение на обстоятелствата да направим така един-два такива кръга, накрая кръгът ще се разкъса и неминуемо човечеството ще изчезне, и това ще отнеме време незначително по-малко от тези пет милиарда години. А живот на планетата ще има още много след нас.

Цитат:
Към TheDarkOne, като противник на тезата на Jager

Прав е Jager в постовете си, невъзможно е една цивилизация като тази представена във Fallout да дръпне напред. По скоро постепенно ще изостане до нивото на ранното средновековие и чак тогава ще започне някакъв прогрес, докато пак стигнем до кръгът който аз си представям. Достатъчно е само да гледате по дискавъритата поредицата хау итс мейд, за да разберете, че производството на най-обикновенни неща е доста сложен процес, зависещ и от други такива сложни процеси от други сфери на индустрията.
Ако след една такава война има запазен един да речем корабостроителен завод мислите ли, че ще построите кораб, хайде малък да е 3000т, по скоро ще отидете в гората и ще си направите кану от някой дънер. Дори всичките инженери, специалисти и работници да са си в завода, по цял ден ще си клатят краката и ще си бъркат в носа (не по-скоро ще хванат пътя нанякъде, щото трябва да се преживява и оцелява). Защото Кремиковци няма да е оцеляло и няма кой-да им прати необходимият метал, който също трябва някой да добие в някоя мина, а трябва и да се транспортира, и ток му трябва на този завод, и ацитилен, и много други, абе много е навързано и зависи от много други производства, които в много случаи не са по силите на само една държава, а на международно сътрудничество. Не виждам какъв е шанса всичките тези производства да са оцелели и да ги има на едно място. И накрая хората в този завод ще стигнат да извода, че е невъзможно да направят такъв кораб, но пък е много по-осъществимо да направят дървен такъв с платна и гребла и ето, че се върнахме в средновековието.

Трябва да осъзнаем и да се примирим с това, че планетата Земя е нещо много велико, а хората са нещо преходно и тяхното бъдеще си има граница. Изпитвам особено приповдигнато чувство когато гледам по телевизията за урагани, земетресения, вулкани, океанът, Антарктида, пустинята, Хималаите, атмосферата, дори като се кача на връх Мусала и ми става ясно колко нищожен е човекът (винаги съм изпитвал възхищение и уважение към природата). Дори и да се унищожим напълно с един мащабен ядрен конфликт, то това ще е добре дошло за нашата планета. Ще си отдъхне милата, ще се възстановят горите, природните ресурси, ще се пречистят водите, животът ще процъфти отново. Какво са за нея няколко милиона години? И ще и е много по-добре без Човекът, майната му.
diabolic

МнениеПуснато на: Пет 01 Дек 2006 23:12:36 Върнете се в началото

Doombringer написа:
Най-много хората да се замислят(да завъртят един-два телефона) и нас да ни подарят една много малка и симпатична жълта книжка. В добавка с нея върви една много хубава бяла ризка с която се гушкаш сам и меки стени да не се удряш Very Happy

Това вече е наистина голяма глупост. Хората със здрав разум не са се свършили, но нямат организация за съжаление - просто отмина етапа и модата. А виж какво ми написа един грък по повод пускането на "Тринити":

kazo написа:
kazo (12:40:01 11/11/2006)
nqmam dumi

diabolic (12:40:15 11/11/2006)
V smisal?

kazo (12:40:16 11/11/2006)
neveroiaten si

kazo (12:40:30 11/11/2006)
BRAVO

diabolic (12:40:38 11/11/2006)
Ne zdravomislecht sam.

kazo (12:40:47 11/11/2006)
VELIKOLEPNO

diabolic (12:41:00 11/11/2006)
blagodarq!

kazo (12:41:15 11/11/2006)
imeno, no kolko oshte ima kato teb

kazo (12:41:27 11/11/2006)
edva li sa mnogo

diabolic (12:41:38 11/11/2006)
200 dushi sa pri men

kazo (12:42:14 11/11/2006)
kato gi vidq na ulitsata da protestirat ste sam na parvata reditsa

kazo (12:42:21 11/11/2006)
kato edno vreme...

Не съм искал от вас да протестирате, нито ще ви поведа на улицата, но нищо не ни пречи да водим някаква пропаганда - бихме го правили и за себе си, и за бъдещето на тези след нас. Светът според мен е отново на ръба на бръснача и утре някой идиот може да предизвика Фолаут.
Kowalski

Местожителство: Жител на света... иначе Варна

МнениеПуснато на: Нед 03 Дек 2006 1:46:25 Върнете се в началото

diabolic написа:
Не съм искал от вас да протестирате, нито ще ви поведа на улицата, но нищо не ни пречи да водим някаква пропаганда

[Сарказъм]Но пък за сметка на това самата идея е много добра... особено ако бяхме довършили идеята със тениските[/Сарказъм]
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

LAT to CYR

created

[Valid RSS] Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  Traffic Rank PageRank Checking Icon

сайт статистики

Website Statistics
Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на Fallout Vault BG и добавяне на линка му!
Сайтът е оптимизиран за Opera и Firefox с разрешаваща способност 1024 х 768 пиксела.
Това е частен сайт. Някои материали са достъпни само за регистрираните потребители.

All rights reserved.
Using information from the site is mandatory reference to Fallout Vault BG and adding links it!
The site is optimized for Opera and Firefox with resolution 1024 x 768 pixels.
This is a private site. Some materials are accessible only for registered users.
Copyright © Fallout Vault BG 15 May 2005
Author: Ivaylo Dimov /diabolic.bg/

Часовете са според зоната GMT + 2 Часа