Вие разглеждате като гост. Влезте или се регистрирайте, за да имате пълен достъп. Преди регистрацията, моля прочетете Правилника!

Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  сайт и форуми myImage logo

Търсене в сайта  •  Въпроси/Отговори   •  Регистрирайте се  •  Вход

Google
slide

КИНО - Филми с Фолаут и Пост-апокалиптична атмосфера
Създайте нова темаНапишете отговор
Автор Съобщение
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:00:21 Върнете се в началото

Преди малко открих, че един колега е пуснал на тракера в Бол.бг и Царството на огъня - Xvid на 1 СД.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:00:57 Върнете се в началото

Glarusm@n написа:
Иха не знаех че Хрониките на Ридик имат втора част вече!

Да се включа и аз в темата за филми. В момента се сещам само за няклко
1. Бягство от Ню Йорк(Или май беше Бягство от L. A.)
2. Бункерът - това е старичък филм действието на който се развива изцяло в един бункер по време н ядрена война. Бункера е малък Smile към 5 човека са. Не си го спомням много добре но съм останал с впечатлението че е доста добър психологически трилър.
3. Джони мнемоникс - Много добър кибер пънк. Книгите по който е правен за мен са абсолютната класика в жанра ( не съм сигурен но май те са и основоположния кмък нажанра) Който не ги е чел трябва да ги прочете.
4. Война на световете - филма не си заслъжава не го гледайте посрамва книгите горкия автор сигурно се обръща в гроба.

Така и сега три на които не мога да се сетя имената:
В единия става дума за остров затвор и това как се опитват да избягат от него

И (мразя се че не се сещам името) един филм в който земята е покрита почети изцяло от вода, май след някакъв потоп беше. Ако някой може да ми каже имената на последните два щв съм много благодарен защото много искам да си ги сваля.
В главата ми се мотае името Earthsea но това е сериал и не съм го гледал. Може би и филма се казва така и сериала е правен по него, нямам представа

И  един който си го спомням от детството но също не си спомням името в него се разказва точно за един бивш войник който си перка със кучето си (били са к-9 единица по време на войната) и по едно време го отвличат жителите на бункер понеже мъжете са станали стерилни. И този ще съм благодарен ако ми кажете името
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:01:32 Върнете се в началото

Mosquito написа:
Единият който не се сещаш е "Воден свят" сс Кевин Костнър мисля. Другият не съм го гледал.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:02:03 Върнете се в началото

Glarusm@n написа:
Иха не знаех че Хрониките на Ридик имат втора част вече!

1. Бягство от Ню Йорк(Или май беше Бягство от L. A.)

4. Война на световете - филма не си заслъжава не го гледайте посрамва книгите горкия автор сигурно се обръща в гроба.

Така и сега три на които не мога да се сетя имената:
В единия става дума за остров затвор и това как се опитват да избягат от него

И (мразя се че не се сещам името) един филм в който земята е покрита почети изцяло от вода, май след някакъв потоп беше. Ако някой може да ми каже имената на последните два щв съм много благодарен защото много искам да си ги сваля.
В главата ми се мотае името Earthsea но това е сериал и не съм го гледал. Може би и филма се казва така и сериала е правен по него, нямам представа

Бягство от Ню Йорк е филмът с острова-затвор, който си спомняш. Главният герой беше прославен затворник, който трябваше да спаси за 24 часа президента, паднал след самолетна катастрофа на територията на затвора - Манхатън. В ролята - Кърт Ръсел.
Бягство от ЛА беше нещо като продължение за същия герой, но в друг затвор. След някакви катаклизми Лос Анджелис беше откъснат от сушата и превърнат после в затвор. Не го помня добре, макар че го имам записан - за съжаление поредното слабо продължение на един великолепен филм. Имаше такива наивни и детински сцени, че се смях от сърце, но и се разочаровах.
Бягство от Ню Йорк за съжаление не е и няма да бъде пуснат на ДВД.

Война на световете не съм гледал, но като познавам книгата, не мисля, че в него има Фолаут атмосфера.

Този с водата е правилно споменат от Mosquito - Воден свят - филм, който навремето (още имаше такъв канал) гледах по Филмнет, но не ми хареса и нищо не помня от него. Ще съм благодарен на Mosquito, ако с няколко думи разкаже основната фабула.

Легендата за Earthsea (Землемория) - прекрасна книга в 4 части и отвратителна кино реализация. Така или иначе, това е фентъзи и не влиза в темата. Но филмът е истинска БОЗА. От месеци ми стои на харда и не мога да реша дали да го изтрия или да го запиша. Впрочем, ако не си чел книгата (на ниво Властелина на пръстените), може би филмът ще ти хареса.

По мое виждане Хрониките на Ридик 1 (които имам) въпреки някои оттенъци също е далеч от темата - действието не е на Земята, а На-Майново-Си, води се борба с извънземна раса и т.н. - доста далеч от Фолаут.
Все пак това е мое лично мнение и никого не ангажирам с него. Може би ви подведох с описанието на Царството на огъня и решихте, че щом там има дракони, значи едва ли не всички филми с битки приемам за близки до темата. Но грешите - филмът е буквално Фолаут на живо, само главния враг (военните) е заменен с дракони (което е почти същото Laughing ). Борбата за оцеляване, скривалищата под земята, страха и безнадежността са толкова Фолаутовски, че просто идея си нямате, докато не видите филма. Него поне го има в Александра видео.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:02:37 Върнете се в началото

Glarusm@n написа:
Ооо за Хрониките на ридик определено я няма атмосферата аз просто се учудих че има 2 . За война на световете поне от части е пресъздадена някаква форма на постапокалиптичен свят.А иначе за бягството знам че действието се развива на остров. Но филма за който не се сещам е съвсем друг (Темата за остров затвор явно доста се харчи). В него острова няма нищо общо с никакви градове и май беше някъде в южния атлантик. Хората строяханякакъв вид лодка за да се опитат да избягат. А някой сеща ли се за другия филм за този с кучето, че много ми се иска да го гледам?
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:03:01 Върнете се в началото

Glarusm@n написа:
Ооо за Хрониките на ридик определено я няма атмосферата аз просто се учудих че има 2 . За война на световете поне от части е пресъздадена някаква форма на постапокалиптичен свят.А иначе за бягството знам че действието се развива на остров. Но филма за който не се сещам е съвсем друг (Темата за остров затвор явно доста се харчи). В него острова няма нищо общо с никакви градове и май беше някъде в южния атлантик. Хората строяханякакъв вид лодка за да се опитат да избягат. А някой сеща ли се за другия филм за този с кучето, че много ми се иска да го гледам?

Хрониките първоначално не бяха споменати от теб, така че моят отговор също не касае теб. Просто си казах мнението за филма не веднага. Този, за който питаш не го знам и нищо не ми напомня. Може да се сети някой друг.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:03:39 Върнете се в началото

yoky написа:
diabolic написа:

По мое виждане Хрониките на Ридик 1 (които имам) въпреки някои оттенъци също е далеч от темата - действието не е на Земята, а На-Майново-Си, води се борба с извънземна раса и т.н. -доста далеч от Фолаут.

Та Хрониките на Ридик 1 (имах предвид Pitch Black) може и да не са на Земята, а Бах-Ли-Го-Где, но според мен *атмосферата* на филма е като на Фолаут, дори и да няма нищо общо с историята. wink Все пак всичко си опира до мнение.

А Воден Свят е наистина постапокалиптичен, но не е пустинен. Мислех и него да пусна, но ме изпревариха.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:04:08 Върнете се в началото

ahtikopele написа:
Попринцип, често казано филмите с Fallout - овска атмосфера на са много. Да не казвам, че всичките известни на нам - българите вече колегите ги изредиха...
Мисля, че е по - редно да се обсъждат "ПостАпокалиптични филми със възможно най - близка до Фолаут атмосфера"
Ако сте съгласни с мен, че целта на тази тема е да се покаже глупоста на човечеството през очите на Holywood, то ето ви едно заглавие, което найстина си заслужава.

"12 маймуни"

Ако някой се заинтересува/тоест не го е гледал/, ще опиша сюжета му набързо...

P.S. Съветвам негледалите го веднага да поправят тази грешка. Филма се намира във всяка една уважаваща се видеотека. Безгрешна постапокалиптична история с блестяща актьорска игра.../с този филм и "Шесто чувство" Брус Уилис ме убеди, че не е просто поредния безмозъчен екшън герой/
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:04:37 Върнете се в началото

ahtikopele написа:
"12 маймуни"
Безгрешна постапокалиптична история с блестяща актьорска игра.../с този филм и "Шесто чувство" Брус Уилис ме убеди, че не е просто поредния безмозъчен екшън герой/

Филмът е върховен - един от върховете в кариерата на Брус Уилис - и много струва да се види. Аз дори го имам и съм го гледал 4-5 пъти. А що се отнася до Брус Уилис - той никога не е бил само екшън герой и примери има много. Не бива да се съди само по "Умирай трудно". Wink

Започвайки темата за филмите, съзнателно го направих точно по този начин, за да ви подтикна да споделите кой какво от изброените филми е гледал и какви са впечатленията му. В крайна сметка обаче, не се получи диалог, а всеки започна да предлага нови заглавия. В това няма нищо лошо - ще ги прокоментираме всички, но аз се надявах и затова качих и линковете, тези които не са гледали филмите споменати от мен да ги свалят и да им се насладят. Никой обаче не реагира. Та нали целта на всеки форум е да се водят разговори?!? С ченгел ли да ви тегля думите? Хайде пишете и да си говорим...
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:05:18 Върнете се в началото

ahtikopele написа:
Прав си, Diabolic. Не само тази е силна роля на Г-н Уилис. Например, "Умирай Трудно 3" е един от много добрите екшъни...
Но до "12 Маймуни" си беше една екшън звезда. Филма е от 95 г. , така че го разбрах едва 2000 - ната година. От тогава всяка седмица го гледам.
Филма наистина е качествено изпипан. А и Брад Пит наистина си заслужава номинацията...
За негледалите го да поясна, че действието/основната част от него/ се развива през 1996 г. Брус Уилис е пратеник от бъдещето, с цел да събере информация за вируса заличил 5 млрд. души. Само в началото има постапокалиптични декори. Излезналият на повърхноста Уилис има среща с една много симпатична мечка и една незабравима сцена с лъв, качил се на небостъргач...
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:05:52 Върнете се в началото

ahtikopele написа:
Филма наистина е качествено изпипан. А и Брад Пит наистина си заслужава номинацията...

Ей, богу, бях забравил, а и сега не си спомням какво точно играе Брад Пит (и брат му) Wink в този филм. Скоро не съм го и гледал - ще трябва да се поправя. А ти гледал ли си "Пощальонът" и "Царството на огъня"? В сравнение с всичко друго аз слагам тези два на най-фолаутовска позиция. Както беше писал Immortal, те не миришат, а направо смърдят на Фолаут.
Сериозно препоръчвам на всички, докато не е късно да си ги дръпнат. Гарантирам, че няма да съжаляват!
Да се похваля - онзи ден един пич пусна в САБ Лудият Макс 1. Разбира се, че го изтеглих и гледах веднага. Честно казано очаквах повече. Филмът е добър, но финалът ме разочарова. Свърши някак неочаквано и доста постно. Сега предполагам защо вторият е станал по-известен и по-голям хит. Вероятно жената на Макс ще умре и тогава той ще изперка на тема отмъщение на рокерите. Не случайно и заглавието на втория е "Лудият Макс 2 - Боецът от пътищата". Пък и Тим Кейн и другите са харесали именно него. Очаквам в скоро време пича да спази обещанието си и да пусне и втория. И тогава вече сигурно ще го коментирам основно. Дай, Боже, само да стане!
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:06:16 Върнете се в началото

ahtikopele написа:
Ако си спомняш "The Postman" преди няколко години го даваха по телевизията/канал 1/.
Гледал съм го разбира се. Критиката за този филм каза, че това е най - слабият филм на Кевин Костнер. Както един приятел се изрази: "Щом това му е най - слабият филм искам да му гледам най- добрият..."
Хубав филм. Преди 2 седмици го гледах от локала, така че имам пресни спомени.
Относно ""Царството на огъня".../Regin of the chaos ли му е оригиналното заглавие?/, не съм го гледал. Във видиотеката го има само на касетка, а аз съм разглезен Технократ.
За "12 маймуни"... Брад Пит има номинация за Оскар и номинация за Златен Глобус. Филма също така е номиниран за най-добри костюми/Оскар/
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:06:43 Върнете се в началото

Reigh Of Fire (Царството на огъня) Ето няколко кадъра:

Кликнете тук за скрит текст (той може да съдържа снимка или спойлер)

Последната промяна е направена от diabolic на Вто 07 Ное 2006 21:01:07; мнението е било променяно общо 1 път
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:07:29 Върнете се в началото

janitor написа:
Видях, че никой не е споменал филма "Doctor Strangelove". За неосведомените, това е частична пародия, която проследява събитията през Студената война. След взривяването на американска атомна бомба на територията на Русия се разбира, че следва Атомна война. Темата за подземните хранилища, по познати като Vaults, e широко дискутирана във филма.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Съб 17 Дек 2005 18:08:07 Върнете се в началото

Mosquito написа:
За хората които са на ВИЕ с торентите(като мен), слагам линк къде има Пощальонът директно на 2 avi-та, a  ето и линк към верните субтитри:
http://store3.data.bg/mboge/

Филмът е супер.
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

LAT to CYR

created

[Valid RSS] Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  Traffic Rank PageRank Checking Icon

сайт статистики

Website Statistics

Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на Fallout Vault BG и добавяне на линка му!
Сайтът е оптимизиран за Opera и Firefox с разрешаваща способност 1024 х 768 пиксела.

This is a private site. Some materials are accessible only for registered users.
Copyright © Fallout Vault BG 15 May 2005
Our sponsors

Author: Ivaylo Dimov /diabolic.bg/