Вие разглеждате като гост. Влезте или се регистрирайте, за да имате пълен достъп. Преди регистрацията, моля прочетете Правилника!

Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  сайт и форуми myImage logo

Търсене в сайта  •  Въпроси/Отговори   •  Регистрирайте се  •  Вход

Google
slide

КИНО - Филми с Фолаут и Пост-апокалиптична атмосфера
Създайте нова темаНапишете отговор
Автор Съобщение
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG

МнениеПуснато на: Вто 03 Яну 2006 19:15:41 Върнете се в началото

TheDarkOne написа:
Съгласен съм (не с всичко, за да има тема Smile ). Но явно не си разбрал предназначението на сайта. Той има за цел не да ни накара да страним от филми с нереалистична физика - един от авторите е страстен почитател на Междузвездни войни - той има за цел да провокира интерес към физиката, да покаже, че тя има практично приложение. Така че мисля че дълбоко си се подвел по отношение на сайта Wink

Честно казано, аз и не се задълбах много в четене - пребягах по диагонала, за да видя за какво иде реч. Очаквах да попадна на кино рецензия, а не на физично изследване на киноизмишльотина. В края на крайщата, ако киното стане реалистично като живота, то ще изгуби магията си и ще дотегне на всички - ще се превърне в новинарска емисия. Laughing
to4i
Brotherhood member
Brotherhood member

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 04 Яну 2006 17:24:09 Върнете се в началото

И трите филма за Лудия Макс са абсолютно във вселената на Фолаут.Дори след като изгледах филмите за пореден път наскоро,ме обзе носталгия по Фолаут и си я превъртях.
brut
Dangerous Dan McGrew - miner chief
Dangerous Dan McGrew - miner chief

Местожителство: Redding

МнениеПуснато на: Нед 08 Яну 2006 12:34:03 Върнете се в началото

Вижте какво открих в огромната база данни на imdb.com като потърсих
с post-nuclear като сюжет:

http://imdb.com/Find?select=Plots&for=post-nuclear&Go.x=18&Go.y=12&Go= Go

Прави ми впечатление, че филмите са все стари, преди 1990г. Това е показателно според мен за настроенията в киноиндустрията, тъй като 1990 е знакова година, година на големи световни промени и залеза на ядрената заплаха и студената война.

Ето и резултатите с ключови думи post-apocalyptic:

http://imdb.com/Find?select=Plots&for=post-apocalyptic&Go.x=13&Go.y=13 &Go=Go

Тук филмите са нови, някои от тях са доста нови има и стари разбира се, но общо взето са все нови. Прави ми впечатление, че пост-апокалиптичния свят се разминава като концепция от пост-ядрения. В новите филми факторите отговорни за разрухата на Земята вече са еколкогични, терористични или извънземни. Отклонява се вниманието на зрителите от факта, че на световната политическа сцена се появяват нови, доста опасни играчи с достъп до ядрено оръжие: Китай, Северна Корея, Пакистан, няколко държави от Близкия изток. Тайната борба за ядрено надмощие е далеч от своя край. САЩ и Русия все още имат ядрено оръжия, но се е изместил фокусът според мен.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 19:50:25 Върнете се в началото

Намерих и почнах да свалям "Buck Rogers in the 25th Century" (1979). Само да видим дали ще намеря и субтитри или ще гледам картинки. Пък може и да се окаже постапокалипсис тип "Воден свят" - дето не става за нашата тема... Rolling Eyes
TheDarkOne
Brotherhood Scribe
Brotherhood Scribe

Местожителство: Пловдив дъ майна таун.

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 19:52:57 Върнете се в началото

Цитат:
Намерих и почнах да свалям "Buck Rogers in the 25th Century" (1979). Само да видим дали ще намеря и субтитри или ще гледам картинки. Пък може и да се окаже постапокалипсис тип "Воден свят" - дето не става за нашата тема... Rolling Eyes

Защо само картинки? Той не е ли на английски?
Само да си кажа мнението, подобни заглавия просто ми лъхат на посредственост. Не знам защо.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 19:57:12 Върнете се в началото

Не мога да кажа нищо преди да видя... Предполагам да е на английски, но аз най-трудно го разбирам като ми говори някой англо-говорящ. Нивото ми е най-добро на четене... Crying or Very sad

Освен това с течение на времето смятам да потърся и да видя всички заглавия от линка по-горе. Аз и това взех оттам, ако не си се сетил. Все от толкова филми ще има поне един свестен. А аз искам да видя...

Между другото - проверих няколко заглавия и съм пред отчаяние. Явно светът е загубил интерес към постапокалиптичния сюжет, защото освен споменатия по-горе, засега не съм намерил друг. А той ми намирисва на нещо по-различно (поне картинката в нета), но ще видим...

Последната промяна е направена от diabolic на Съб 14 Яну 2006 23:51:46; мнението е било променяно общо 2 пъти
TheDarkOne
Brotherhood Scribe
Brotherhood Scribe

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 21:33:26 Върнете се в началото

За съжаление е така. А иначе този жанр е така богат на идеи.

П.П. В момента обмислям едно разказче на подобна тематика, ама ще видим... Smile
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 22:43:29 Върнете се в началото

TheDarkOne написа:
За съжаление е така. А иначе този жанр е така богат на идеи.

П.П. В момента обмислям едно разказче на подобна тематика, ама ще видим... Smile

Вече съм писал - ако нещо сътвориш, само пусни едно ЛС предварително и ще имаш тема по въпроса!
Mosquito
Brotherhood member
Brotherhood member

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 23:30:47 Върнете се в началото

М/у другото имам записан Atomic Cafe http://imdb.com/title/tt0083590/
Още не мога да му се наканя да го гледам, но изглежда доста обещаващ и интересен.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 23:49:56 Върнете се в началото

Ако се окаже, че мирише на Фолаут, дай го насам... Wink
janitor
Защитник на скривалището
Защитник на скривалището

Местожителство: Military Base

МнениеПуснато на: Чет 12 Яну 2006 16:42:35 Върнете се в началото

Преди минути прочетох, че Уве Бол (за справка- http://imdb.com/name/nm0093051/ ) се опитва да откупи лиценза за нашата любима игра. Това е лоша новина, тъй като тоя келеш разбира от правене на филми, колкото Бетовен - от ядрена физика.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Чет 12 Яну 2006 16:53:31 Върнете се в началото

Вероятно си чувал, че освен играта, Бетезда се кани паралелно да пусне и филм по играта (или игра по филма Crying or Very sad ). Тяхната цел е максимално да се нагушат за наша сметка и може би този Uwe Boll се кани да купи филмовите права.

Понеже доста се отклонихме от темата за обсъждане на филми с Фолаут атмосфера, разделям тази тема от поста на Брут натам като тема за уточняване на групови сваляния, за да може спокойно да коментираме такива проблеми без да спамим конкретна тема. Новата тема е в Говорилня, но за удобство съм оставил връзка директно от Вселената Фолаут. Моля ползвайте темите по предназначение!
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Пет 13 Яну 2006 21:52:35 Върнете се в началото

TheDarkOne написа:
Цитат:

Защо само картинки? Той не е ли на английски?
Само да си кажа мнението, подобни заглавия просто ми лъхат на посредственост. Не знам защо.

Започвам да мисля, че ще излезеш прав. Свалих го този "Buck Rogers in the 25 century" и преди малко го прегледах по диагонала. Става въпрос за някакъв капитан на космическа совалка, който излетя в 1997, попадна в някакви космически аномалии и преспа в космоса 500 години. После се появи на някаква планета (може би Земята), разни пищни мадами едва не се избиха за този 500 годишен младеж... видях и някакви разрушени сгради, но сред тях вървеше един робот тип Д2-Р2 от Междузвездни войни. Изобщо ми мирише на пошло подобие на последния... Всичко друго, само не и Фолаут ... Crying or Very sad Язък за труда!
TheDarkOne
Brotherhood Scribe
Brotherhood Scribe

МнениеПуснато на: Пет 13 Яну 2006 22:16:36 Върнете се в началото

Сега си свалям The Postman да го видимм...
Ех, ама 2cd, пък аз с моя 20GB HDD Laughing
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Пет 13 Яну 2006 23:25:59 Върнете се в началото

TheDarkOne написа:
Сега си свалям The Postman да го видимм...
Ех, ама 2cd, пък аз с моя 20GB HDD Laughing

Ако си от моята "кръвна група" гарантирам 99.9%, че ще ти хареса. Тоя филм вече не помня колко пъти го гледам и все ми харесва. Very Happy
Ако ти допадне, но има проблем със субтитрите (грешки), свирни и ще ти пратя моите - една седмица си играх с тях. Мразя неграмотни субтитри. Wink
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

LAT to CYR

created

[Valid RSS] Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  Traffic Rank PageRank Checking Icon

сайт статистики

Website Statistics

Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на Fallout Vault BG и добавяне на линка му!
Сайтът е оптимизиран за Opera и Firefox с разрешаваща способност 1024 х 768 пиксела.

This is a private site. Some materials are accessible only for registered users.
Copyright © Fallout Vault BG 15 May 2005

Author: Ivaylo Dimov /diabolic.bg/