| Автор |
Съобщение |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG
|
Пуснато на:
Вто 03 Яну 2006 19:15:41 |
 |
 | |  |  |
| TheDarkOne написа: |
Съгласен съм (не с всичко, за да има тема ). Но явно не си разбрал предназначението на сайта. Той има за цел не да ни накара да страним от филми с нереалистична физика - един от авторите е страстен почитател на Междузвездни войни - той има за цел да провокира интерес към физиката, да покаже, че тя има практично приложение. Така че мисля че дълбоко си се подвел по отношение на сайта  |
Честно казано, аз и не се задълбах много в четене - пребягах по диагонала, за да видя за какво иде реч. Очаквах да попадна на кино рецензия, а не на физично изследване на киноизмишльотина. В края на крайщата, ако киното стане реалистично като живота, то ще изгуби магията си и ще дотегне на всички - ще се превърне в новинарска емисия.  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
to4i
Brotherhood member

Местожителство: София
|
Пуснато на:
Сря 04 Яну 2006 17:24:09 |
 |
 | |  |  |
И трите филма за Лудия Макс са абсолютно във вселената на Фолаут.Дори след като изгледах филмите за пореден път наскоро,ме обзе носталгия по Фолаут и си я превъртях. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
brut
Dangerous Dan McGrew - miner chief

Местожителство: Redding
|
Пуснато на:
Нед 08 Яну 2006 12:34:03 |
 |
 | |  |  |
Вижте какво открих в огромната база данни на imdb.com като потърсих
с post-nuclear като сюжет:
http://imdb.com/Find?select=Plots&for=post-nuclear&Go.x=18&Go.y=12&Go= Go
Прави ми впечатление, че филмите са все стари, преди 1990г. Това е показателно според мен за настроенията в киноиндустрията, тъй като 1990 е знакова година, година на големи световни промени и залеза на ядрената заплаха и студената война.
Ето и резултатите с ключови думи post-apocalyptic:
http://imdb.com/Find?select=Plots&for=post-apocalyptic&Go.x=13&Go.y=13 &Go=Go
Тук филмите са нови, някои от тях са доста нови има и стари разбира се, но общо взето са все нови. Прави ми впечатление, че пост-апокалиптичния свят се разминава като концепция от пост-ядрения. В новите филми факторите отговорни за разрухата на Земята вече са еколкогични, терористични или извънземни. Отклонява се вниманието на зрителите от факта, че на световната политическа сцена се появяват нови, доста опасни играчи с достъп до ядрено оръжие: Китай, Северна Корея, Пакистан, няколко държави от Близкия изток. Тайната борба за ядрено надмощие е далеч от своя край. САЩ и Русия все още имат ядрено оръжия, но се е изместил фокусът според мен. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 19:50:25 |
 |
 | |  |  |
Намерих и почнах да свалям "Buck Rogers in the 25th Century" (1979). Само да видим дали ще намеря и субтитри или ще гледам картинки. Пък може и да се окаже постапокалипсис тип "Воден свят" - дето не става за нашата тема...  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
TheDarkOne
Brotherhood Scribe

Местожителство: Пловдив дъ майна таун.
|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 19:52:57 |
 |
 | |  |  |
| Цитат: |
| Намерих и почнах да свалям "Buck Rogers in the 25th Century" (1979). Само да видим дали ще намеря и субтитри или ще гледам картинки. Пък може и да се окаже постапокалипсис тип "Воден свят" - дето не става за нашата тема... Rolling Eyes |
Защо само картинки? Той не е ли на английски?
Само да си кажа мнението, подобни заглавия просто ми лъхат на посредственост. Не знам защо. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 19:57:12 |
 |
 | |  |  |
Не мога да кажа нищо преди да видя... Предполагам да е на английски, но аз най-трудно го разбирам като ми говори някой англо-говорящ. Нивото ми е най-добро на четене...
Освен това с течение на времето смятам да потърся и да видя всички заглавия от линка по-горе. Аз и това взех оттам, ако не си се сетил. Все от толкова филми ще има поне един свестен. А аз искам да видя...
Между другото - проверих няколко заглавия и съм пред отчаяние. Явно светът е загубил интерес към постапокалиптичния сюжет, защото освен споменатия по-горе, засега не съм намерил друг. А той ми намирисва на нещо по-различно (поне картинката в нета), но ще видим... | |  | |  |
|
Последната промяна е направена от diabolic на Съб 14 Яну 2006 23:51:46; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| |
 |
TheDarkOne
Brotherhood Scribe

|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 21:33:26 |
 |
 | |  |  |
За съжаление е така. А иначе този жанр е така богат на идеи.
П.П. В момента обмислям едно разказче на подобна тематика, ама ще видим...  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 22:43:29 |
 |
 | |  |  |
За съжаление е така. А иначе този жанр е така богат на идеи.
П.П. В момента обмислям едно разказче на подобна тематика, ама ще видим...  |
Вече съм писал - ако нещо сътвориш, само пусни едно ЛС предварително и ще имаш тема по въпроса! | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Mosquito
Brotherhood member

Местожителство: Sofia
|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 23:30:47 |
 |
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 23:49:56 |
 |
 | |  |  |
Ако се окаже, че мирише на Фолаут, дай го насам...  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
janitor
Защитник на скривалището

Местожителство: Military Base
|
Пуснато на:
Чет 12 Яну 2006 16:42:35 |
 |
 | |  |  |
Преди минути прочетох, че Уве Бол (за справка- http://imdb.com/name/nm0093051/ ) се опитва да откупи лиценза за нашата любима игра. Това е лоша новина, тъй като тоя келеш разбира от правене на филми, колкото Бетовен - от ядрена физика. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Чет 12 Яну 2006 16:53:31 |
 |
 | |  |  |
Вероятно си чувал, че освен играта, Бетезда се кани паралелно да пусне и филм по играта (или игра по филма ). Тяхната цел е максимално да се нагушат за наша сметка и може би този Uwe Boll се кани да купи филмовите права.
Понеже доста се отклонихме от темата за обсъждане на филми с Фолаут атмосфера, разделям тази тема от поста на Брут натам като тема за уточняване на групови сваляния, за да може спокойно да коментираме такива проблеми без да спамим конкретна тема. Новата тема е в Говорилня, но за удобство съм оставил връзка директно от Вселената Фолаут. Моля ползвайте темите по предназначение! | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Пет 13 Яну 2006 21:52:35 |
 |
 | |  |  |
| Цитат: |
| Намерих и почнах да свалям "Buck Rogers in the 25th Century" (1979). Само да видим дали ще намеря и субтитри или ще гледам картинки. Пък може и да се окаже постапокалипсис тип "Воден свят" - дето не става за нашата тема... Rolling Eyes |
Защо само картинки? Той не е ли на английски?
Само да си кажа мнението, подобни заглавия просто ми лъхат на посредственост. Не знам защо. |
Започвам да мисля, че ще излезеш прав. Свалих го този "Buck Rogers in the 25 century" и преди малко го прегледах по диагонала. Става въпрос за някакъв капитан на космическа совалка, който излетя в 1997, попадна в някакви космически аномалии и преспа в космоса 500 години. После се появи на някаква планета (може би Земята), разни пищни мадами едва не се избиха за този 500 годишен младеж... видях и някакви разрушени сгради, но сред тях вървеше един робот тип Д2-Р2 от Междузвездни войни. Изобщо ми мирише на пошло подобие на последния... Всичко друго, само не и Фолаут ... Язък за труда! | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
TheDarkOne
Brotherhood Scribe

|
Пуснато на:
Пет 13 Яну 2006 22:16:36 |
 |
 | |  |  |
Сега си свалям The Postman да го видимм...
Ех, ама 2cd, пък аз с моя 20GB HDD  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Пет 13 Яну 2006 23:25:59 |
 |
 | |  |  |
Сега си свалям The Postman да го видимм...
Ех, ама 2cd, пък аз с моя 20GB HDD  |
Ако си от моята "кръвна група" гарантирам 99.9%, че ще ти хареса. Тоя филм вече не помня колко пъти го гледам и все ми харесва.
Ако ти допадне, но има проблем със субтитрите (грешки), свирни и ще ти пратя моите - една седмица си играх с тях. Мразя неграмотни субтитри.  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
|
|