Вие разглеждате като гост. Влезте или се регистрирайте, за да имате пълен достъп. Преди регистрацията, моля прочетете Правилника!

Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  сайт и форуми myImage logo

Търсене в сайта  •  Въпроси/Отговори   •  Регистрирайте се  •  Вход

Google
slide

КИНО - Филми с Фолаут и Пост-апокалиптична атмосфера
Създайте нова темаНапишете отговор
Автор Съобщение
Sharky
Brotherhood member
Brotherhood member

Местожителство: Fallout Vault BG's Country Side HQ - Sliven

МнениеПуснато на: Сря 27 Сеп 2006 16:50:54 Върнете се в началото

Влизам азв линкос и гледам -ПОЩАЛЬОНЪТ
Фолаут, казвам си супер.
Дърпам го и започвам да го гледам-Супер е ,нооо....
Втория диск не се отваря  Crying or Very sad
Знаете ли от къде другаде мога да го изтегля  Question  Exclamation
(А как ми стана интересно  Crying or Very sad   Sad  )
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG

МнениеПуснато на: Сря 27 Сеп 2006 17:46:24 Върнете се в началото

SharkyBG написа:
Влизам азв линкос и гледам -ПОЩАЛЬОНЪТ
Фолаут, казвам си супер.
Дърпам го и започвам да го гледам-Супер е ,нооо....
Втория диск не се отваря Crying or Very sad
Знаете ли от къде другаде мога да го изтегля Question Exclamation
(А как ми стана интересно Crying or Very sad Sad )

Още малко като се потрудиш и ти обещавам да го имаш. Виж ето тук какво има и се въоръжи с малко търпение. Освен това ще ви кажа, че скоро ще се добяват нови неща - за вас го правя. wink
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

Местожителство: НАРОДНА РЕПУБЛИКА КАЛИФОРНИЯ

МнениеПуснато на: Чет 28 Сеп 2006 8:41:25 Върнете се в началото

На предната страница ви посочих един документален филм - "Trinity And Beyond - The Atomic Bomb Movie". Филма представя историята на атомните бомби създадени от човека. За тези които не харесват да гледат документални филми съм изрязал едно три минутно парче което препоръчвам на всеки да го изгледа. Клипчето е от краят на филма, частта с китайците, която както писах ми напълни душичката. Все пак именно китайците са забъркани в конфликта от Fallout, а и къде другаде ще видите коне с противогази.

China - 03.12мин. - 47Мb.

Последната промяна е направена от Little Fritz на Съб 09 Дек 2006 22:54:27; мнението е било променяно общо 1 път
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Чет 05 Окт 2006 9:59:57 Върнете се в началото

Cyborg (1989)
Постапокалиптично екшънче с Ван-Дам.

Кликнете тук за скрит текст (той може да съдържа снимка или спойлер)
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Съб 07 Окт 2006 11:22:28 Върнете се в началото

ПИСЬМА МЕРТВОГО ЧЕЛОВЕКА - (1986)

IMDB

Ако се наемете да го гледате ще трябва да се оправяте с руския, освен ако не си намерите английски субтитри. А ако решите, че не си заслужава да гледате стар руски филм просто не знаете какво изпускате. Я се замислете, че всичко постапокалиптично което сте гледали са все западни продукции изпълнени с героизъм и патриотизъм, екшън герои и т.н.. Няма ли да ви е интересно да видите и творчеството по темата и на хора от другата страна на завесата?

Цитат:
И было это на шестой день, от начала гибели мира. Отвела их Тереза в другое место, как и было предсказано пастором. И оставила их там, а сама ушла. И принял их человек, не назвавший имени своего, и снова сбылось предсказание пастора. И старший из детей записал об этом в свою тетрадь, как учил его пастор. И записывал все, что случалось во все дни до великого дня исхода. И было так: В день великого праздника Рождества, он собрал всех у елки и зажег свечи. И учил он их, говоря так. Запомните, мир не погиб; так он учил их. И повел он их вечером, смотреть первую звезду; и сказал, смотрите, будет сейчас звезда. Но не было звезд на небе, ибо опустилась над миром тьма. А ночью этого дня он лег возле топки и уже не вставал. И сказал, я скоро умру; так он сказал. И тогда старший из них подошел к нему и спросил, можно, я задам тебе вопрос. Спрашивай, сказал он. Нет, ответил старший из них, мы знаем, человек всю жизнь врет, и перед смертью говорит правду. Мы подождем, пока ты начнешь умирать. Спрашивайте, сказал он; уже время. И подошли они все к нему, посмотрели ему в глаза. И старший из них спросил: ты правду сказал сегодня? Ты веришь в то, что ты сказал? Идите, ответил он. Идите, пока хватит сил, ибо пока человек в пути, есть у него надежда.

Тази сутрин го гледах и нямам думи да го опиша, жесток е. Личното ми мнение за този филм съвпада с това на великия мексиканец Raul Quintanilla Alvarado Smile : Possibly the best post-apocalyptic movie ever. Няма какво повече да кажа за него.

За предстоящата сбирка ще го запиша за diabolic и всеки който пожелае, само кажете.
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Вто 10 Окт 2006 22:26:18 Върнете се в началото

diabolic написа:
Kowalski написа:
Един филм в две части, който вчера и днеска гледам по Диема+ :

http://imdb.com/title/tt0219224/

Не хванах началото и не разбрах кои държави участват в конфликта, но май са Китай и САЩ ... Иначе е супер като филм, поне на мен ми хареса...

На това ТВ чудо му имам екранният вариант от 1959 г., който макар и черно-бял е страхотен наистина хубав филм. А сега кой знае каква касова боза е...

На този пост щях да отговарям отдавно но явно съм забравил, та сега като препрочитах цялата тема и се сетих.

Аз смятам, че и двата филма са еднакво добри. Имам честа да съм чел оригинала на Nevil Shute (англичанин) (стара книга която ако успея да намеря ще я донеса на сбирката. Къде ли се е завряла?) Ако обърнете внимание ще забележите, че сценарист и на двата филма е един и същ човек и съответно и в двата филма се придържа много точно към книгата.

Нека да сравним актьорите: във филма от 1959г. играят -
Gregory Peck
Ava Gardner
Fred Astaire
Много силни актьори! Всеки би трябвало да ги знае или поне да е чувал за тях.

Във филмът от 2000г. играят -
Armand Assante
Rachel Ward
Bryan Brown
И тримата поне на мен са ми известни и ги смятам за добри актьори. Armand Assante всеки би трябвало да го е засичал, играе в доста филми. А Rachel Ward и Bryan Brown са австралийци и си ги спомням от Птиците умират сами.

До тук добре остава и още едно нещо - филмът от 1959г. е чисто американска холивудска продукция, а филмът от 2000г. е австралийска телевизионна продукция. Лично аз винаги съм отдавал предпочитания към по независимите продукции отколкото към холивудските.

Изводът е, че и двата филма е нужно да се гледат, и да не се отрича никой от тях.
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Вто 07 Ное 2006 10:07:35 Върнете се в началото

Онзи ден се загледах в Батман, става въпрос за сцената в която Джак Никълсън (JOKER) пада в един контейнер със зелено вещество, да речем киселина, който удивително ми заприлича на тези от Fallout във Военната база с FEV, където правят мутантите. Дори цвета на зеленото вещество ми се стори същото зелено като в играта.
DrMartens
Жител на пустинята
Жител на пустинята

Местожителство: Bourgas Vault City

МнениеПуснато на: Пет 17 Ное 2006 7:25:22 Върнете се в началото

Сетих се за един филм Screamers с Питър Уелер (Бат Робокоп - Мърфи)
в който действието се развива далеч от родната земя в пост ядрен свят. Нямаше мутанти, но за това пък имаше едни брутални "пищялки" роботи, които кълцаха наред... По ромата "Втори биологичен вид" (така и не намерих книгата damn!)

Друг добър за мен филм беше Atomic Train. Стара руска бойна глава натоварена не където трябва, пътува за ... бог знае къде... и достига до околностите на Денвър... няма да го разказвам... интересен е. Имаше голяма доза екшън особено в първата част.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Нед 19 Ное 2006 18:39:10 Върнете се в началото

Little Fritz написа:
В Щатите e тръгнал нов сериал, JERICHO.
Като се има в предвид, че нашите телевизии изкупуват де що има американски боклукчави сериали, и сега едва ли ще изневерят на навика си и има шанс след време да ни пуснат и това чудо.

Я го купили, я не...  Нарочно ви написах къде ги има първите 8 серии. Вече изгледах първата. Преводът е много добър, ако се изключи фактът, че преводачът явно е отсъствал в някои часове по граматика на българския език. В по-късните серии явно е имало доста глупости, защото един от колегите в тракера е редактирал и пуснал отделно субтитрите.

Иначе за филма какво да ви кажа - малко по старите американски клишета, но все пак добре направен, интересен и изпълнен с доста напрежение. От друга страна са наблегнали на чисто човешката страна и има доста емоционални и силно направени моменти.
Мисля, че ако си го дръпнете, няма да съжалявате.
Immortal
Mage-painter
Mage-painter

Местожителство: И аз това се питам...

МнениеПуснато на: Нед 19 Ное 2006 21:03:26 Върнете се в началото

Гледах го Scremera, хареса ми  Wink Вече не правят такива филми, Atomic Train не го намерих...
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Нед 19 Ное 2006 21:17:49 Върнете се в началото

Atomic Train го даваха по телевизията преди години - доста стандартен екшън и не мисля да е кой знае какъв шедьовър.
DrMartens
Жител на пустинята
Жител на пустинята

МнениеПуснато на: Нед 19 Ное 2006 23:43:12 Върнете се в началото

Понеже отсъствах (2 дни купонясвах) и преди малко изгледахме с брат ми (той също е фен) първите два епизода на Джерико. clap2 От видяното до тук съм много доволен и продължавам свалянето.
On the beach съм го гледал по Диема ... мразя филмите с хепи-енд за това ми хареса....

По един от AXN-те мернах някаква реклама на Джерико. Навярно ще го пуснат в скоро време, с по една серия на седмица ха-ха-ха това е положението  Confused
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 22 Ное 2006 11:59:59 Върнете се в началото

Има го в Екстрийм - първите 8 серии с превод на български.
DrMartens
Жител на пустинята
Жител на пустинята

МнениеПуснато на: Сря 22 Ное 2006 20:54:09 Върнете се в началото

http://darkranger.data.bg/TV%20SERiES/JERiCHO/
Тук има и девети епизод за съжаление без субтитри за сега.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 22 Ное 2006 21:11:13 Върнете се в началото

Аз лично ще го изчакам да излезе в Екстрийм - човекът, който ги качва подбира само релийза на ІоІ, който е с отлично качество и ги комплектова със субтитри. А за този релийз на XOR нямам информация и не ми се правят излишни експерименти. Пък и още не съм видял първите осем...  Smile
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

LAT to CYR

created

[Valid RSS] Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  Traffic Rank PageRank Checking Icon

сайт статистики

Website Statistics

Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на Fallout Vault BG и добавяне на линка му!
Сайтът е оптимизиран за Opera и Firefox с разрешаваща способност 1024 х 768 пиксела.

This is a private site. Some materials are accessible only for registered users.
Copyright © Fallout Vault BG 15 May 2005
Our sponsors

Author: Ivaylo Dimov /diabolic.bg/