Вие разглеждате като гост. Влезте или се регистрирайте, за да имате пълен достъп. Преди регистрацията, моля прочетете Правилника!

Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  сайт и форуми myImage logo

Търсене в сайта  •  Въпроси/Отговори   •  Регистрирайте се  •  Вход

Google
slide

Как да се спасим от ядрена експлозия
Създайте нова темаНапишете отговор
Автор Съобщение
Kowalski
Защитник на скривалището
Защитник на скривалището

Местожителство: Жител на света... иначе Варна

МнениеПуснато на: Съб 30 Дек 2006 15:27:46 Върнете се в началото

http://jericho.axntools.com/Bul/Tips
to4i
Brotherhood member
Brotherhood member

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед 31 Дек 2006 20:36:45 Върнете се в началото

Това "Джерико" май е някакъв сериал.Но не знам кога го дават.Иначе звучи интересно. Rolling Eyes
MORT
Жител на пустинята
Жител на пустинята

Местожителство: Vault 12

МнениеПуснато на: Сря 10 Яну 2007 13:26:59 Върнете се в началото

Абе мислите ли че туи нещо може да е  като Чернобил,имам предвид д МНОГО голяма част от случаите радияцията е наи-малкия проблем щото абикновенно тя пристига с едно(или стотина)големички(4-5 тонови)кило тонни подарачета и едвали ще имаш време да се зазимиш как требва по простата причина че след секунди вече си раздробен на атоми.Колкото до радияцията и да бяга човек от нея  трудно ще избега или иначе казано как една малка централа(кат Чернобил)ще вкара демич на цела Европа
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

Местожителство: НАРОДНА РЕПУБЛИКА КАЛИФОРНИЯ

МнениеПуснато на: Сря 10 Яну 2007 14:27:09 Върнете се в началото

MORT написа:
Абе мислите ли че туи нещо може да е като Чернобил,имам предвид д МНОГО голяма част от случаите радияцията е наи-малкия проблем щото абикновенно тя пристига с едно(или стотина)големички(4-5 тонови)кило тонни подарачета

Именно радиацията е най-големият проблем, защото взривът колкото и да е мощен все пак си остава локален, над сравнително малка територия, а радиацията се разпростира навсякъде, над огромни територии, цели континенти. От взрива ще умрат доста, но мигновено и то в диаметър 50-100 км около него, а от радиацията ще пострадат много, ама наистина много повече и то ще се мъчат зверски и ще измират в период от много години.
Защо имало бум на раковите заболявания, ами щото сме натъпкани с радиация и от Чернобил, и от надземните ядрени опити (които между другото преобладават в проценти за Щатите, а не за Русия, Китай или др.), и какво ли още не.
MORT
Жител на пустинята
Жител на пустинята

МнениеПуснато на: Чет 11 Яну 2007 13:38:13 Върнете се в началото

Ми нема проблем ако всичко се отцепи но говорех за това че първия проблем е е 100 мега тона тротилов еквивален е и повече са първия проблем и после ако все още си жив(или цял) можеш да мислиш щото по думите или по точно картинките изглежда че просто некак си еи там от оная дупка на улицата некакси излиза радиация и кво да правим когат стане така е добре де то таз радиация от каде иде а ?
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Чет 11 Яну 2007 20:19:49 Върнете се в началото

Късметът да си там където ще падне бомбата и да умреш скоропостижно е много по-малък от този да си някъде на страни и за период от два месеца да се разкапеш от радиацията, или да си още по надалеч и да живееш още 20 години в един радиационен западащ свят под непрекъснато напрежение от нуждата за оцеляване. Жена ти ще роди малки мутантчета и стига толкова за сега.....
То и без това хората живеещи в Москва, Ню-Йорк, Лондон и други потенциални градове мишени, едва ли имат необходимите умения за оцеляване в постапокалиптичен свят, по добре да си отидат веднага. Ще оцелеят тези от малките поселения, които никой няма да закача, но радиацията ще е основният им проблем.

А за това какво да правиш по време на радиация е длъжна държавата да те научи, има си гражданска защита за тази работа, в училище също трябва да се изучава и т.н., ама като няма Студена война и никой вече не мисли за това. Може и да се самообучиш по интернет стига да ти е интересно, аз в казармата минах едни курсове по ЯХБЗ и бях научил някои работи.
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Пет 12 Яну 2007 15:23:06 Върнете се в началото

MORT написа:
щото по думите или по точно картинките изглежда че просто некак си еи там от оная дупка на улицата некакси излиза радиация и кво да правим когат стане така е добре де то таз радиация от каде иде а ?

В Киев пекат скара с въглища от Чернобил

По новогодишните празници хората в Киев са си пекли шишчета с радиоактивни въглища от горите край Чернобил. Именно такива въглища са се продавали в супермаркетите в столицата на Украйна, разфасовани в торби от 10 до 25 кг. Аферата е била разкрита от милицията, съобщи центърът за връзки с обществеността на МВР в Киев.
Проверката е установила, че радиоактивният фон на торбите с дървени въглища превишава четири пъти допустимата норма. С такива въглища са били облъчени не само шишчетата, но и хората, които са били наблизо при печенето. Добитите в зоната около Чернобилската АЕЦ дърва са били обработени в незаконен цех, който се намира в същата зона около електроцентралата. Въглищата са били опаковани и изпращани в магазините. Организаторите на престъпният бизнес не са задържани.

- Неведоми са пътищата радиационни. Виждаш ли колко е лесно да те застигне, без да подозираш.
Как да се предпазиш в такава ситуация ли? - Ами няма как, гориш. Very Happy
MORT
Жител на пустинята
Жител на пустинята

МнениеПуснато на: Пет 12 Яну 2007 16:33:58 Върнете се в началото

Чекаи,чекаи за два месеца мога пукна така ли?Е те тва е много пре.Човешкото тяло може да издържи 400 рада за година тва значи,че трябва да съм облъчен некаде с олоко 2000-3000 ама проблема е че това доста малко число.Отломките при Чернобил са били с некаде от 5000-15000 рада което убива за има нема ден-два максимум три(зависи от човека).От това което ти ми излиза че требва да съм на некаде 40-50 км от мястото  от некаде ще се пръгне жена ми(дано да падне от небето и ще се моля да не оцелее,то не че аз имам жена),ще требва да е бременна некаде в 8-9 месец и после щяла да ми роди мутатнтчета(еи на бати маничетата)сигурно ще са три(три броя за героя) един с зелена кожа и големи мускули(каде си бе юнак),един с обгорена кожа,ще има овощно дръвче на главата(е тва е дете което ти осигурява храна) и ще мае обогатен уран.А третото ще има шест пръста(ма каде не ща да си помислям)и ще викам "I am the CHOSEN ONE"
Е тва е живота...
...или как Радиацията промени живота ми  
Написано от никому извесния MORT
Rusty Gun
Охранител на пустинята
Охранител на пустинята

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет 02 Окт 2008 21:51:32 Върнете се в началото

Преди малко изгледах и вторият сезон на сериала "Джерико". Мога да кажа само едно - потресен съм. Изключително разтърстващ филм. В момента просто не мога да мисля. Гледах новините, изгледах и филма и все повече се замислям, дали тия идиоти в Щатите няма да си направят пак някой атентат сами, че да си вдигнат рейтинга и икономиката. Дали ще са толкова добри по география,че да не сбъркат България с Афганистан на картата като натискат червения бутон. Третата световна ще е най-кратката война в историята, но никой няма да е жив, за да помни другите преди нея.

Последната промяна е направена от Rusty Gun на Вто 04 Ное 2008 21:00:17; мнението е било променяно общо 1 път
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG

МнениеПуснато на: Чет 02 Окт 2008 22:53:52 Върнете се в началото

Rusty Gun написа:
Преди малко изгледах и вторият сезон на сериала "Джерико". Мога да кажа само едно - потресен съм. Изключително разтърстващ филм. В момента просто не мога да мисля. Гледах новините, изгледах и филма и все повече се замислям, дали тия идиоти в Щатите няма да си направят пак някой атентат сами, че да си вдигнат рейтинга и икономиката. Дали ще са толкова добри по география,че да не сбъркат България с Афганистан на картата като натискат червения бутон. Третата световна ще е най-кратката война в историята, но никой няма да е жив, за да помни другите преди нея.

По този въпрос прегледай темата "Историята на Фолаут може да се сбъдне". А филмът поне до 11 серия беше пълна боза. Имаме коментари в темата за кино.
Kowalski
Защитник на скривалището
Защитник на скривалището

Местожителство: Жител на света... иначе Варна

МнениеПуснато на: Пет 03 Окт 2008 0:38:33 Върнете се в началото

Харисън Форд в последния филм за Индиана Джоунс използваше стар хладилник(мисля че са били спиртни тогава)... Целия тестов полигон беше изпепелен, освен хладилника, който отлетя на десетки километри, и той оцеля след падането...
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

LAT to CYR

created

[Valid RSS] Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  Traffic Rank PageRank Checking Icon

сайт статистики

Website Statistics

Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на Fallout Vault BG и добавяне на линка му!
Сайтът е оптимизиран за Opera и Firefox с разрешаваща способност 1024 х 768 пиксела.

This is a private site. Some materials are accessible only for registered users.
Copyright © Fallout Vault BG 15 May 2005

Author: Ivaylo Dimov /diabolic.bg/