Вие разглеждате като гост. Влезте или се регистрирайте, за да имате пълен достъп. Преди регистрацията, моля прочетете Правилника!

Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  сайт и форуми myImage logo

Търсене в сайта  •  Въпроси/Отговори   •  Регистрирайте се  •  Вход

Google
slide

ЛИТЕРАТУРА - какви книги обичате да четете? book Онлайн библиотеки
Създайте нова темаНапишете отговор
Автор Съобщение
TheDarkOne
Brotherhood Scribe
Brotherhood Scribe

Местожителство: Пловдив дъ майна таун.

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 21:26:58 Върнете се в началото

Фентъзи и фантастика. Любимата ми фантастика е поредицата "Дюна" на Франк Хърбърт, а любимо фентъзи - "Властелинът на пръстените" на сър Дж. Р. Р. Толкин.
Обичам да чета и на английски, особено книги на издателство "Орбит", Великобритания.

П.П. Млазя Хари Потър - най-посредствената книга, която някога съм имал нещастието да прочета Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Не се засягайте.
to4i
Brotherhood member
Brotherhood member

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 11 Яну 2006 21:42:56 Върнете се в началото

Обичам да чета всякакви книги.Предпочитам книгите с повече действия.Затова не си падам много по книгите на Артър Хейли.Той прекалено много описва различни неща в книгите си,отколкото да се случва нещо кой знае какво.Обичам книги в които се случва нещо интересно. Very Happy
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

Местожителство: НАРОДНА РЕПУБЛИКА КАЛИФОРНИЯ

МнениеПуснато на: Нед 09 Юли 2006 8:58:44 Върнете се в началото

http://bezmonitor.com/texts.htm

На въпросния адрес имаше доста насъбрана литература, вярно доста неподредено и разхвърляно но имаше, и няколко пъти съм се възползвал от него.
Влизам днес и нема. Само съобщение:

Цитат:
Останалите текстове вече ги няма тук.

ОТ НСБОП говориха с мен, лека-полека, като имам време, ще кача отново онези текстове, за които е абсолютно сигурно, че спор няма.

Ако такива изобщо има...

Разбирането на НСБОП е, че трябва да имам писмено разрешение от онзи, който притежава правата. Нямам достатъчно време и ресурси, че да издирвам тези праводържатели. Затова, ако някой може да помогне и да издири например за тия текстове:
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG

МнениеПуснато на: Нед 09 Юли 2006 9:15:41 Върнете се в началото

Абе за тия няма ли наркотрафиканти и други боклуци, та се занимават с хората, дето са разпространили някаква култура? rant Тъкмо мислех наесен да пускам и аз онлайн библиотека...
Jager
Охранител на пустинята
Охранител на пустинята

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря 12 Юли 2006 8:06:51 Върнете се в началото

Колкото и да мразя чалгата ще си позволя да цитирам един "шедьовър" от дните на моята младост - "За кокошка няма прошка"! Няма кого да гонят - само ей такива дребни нарушители на "авторските права" но не и организираната престъпност, понеже за мен няма съмнение кой дирижира цирка, наречен България. А като се замисля самата държава би трябвало да подпомага както може създаването на онлайн библиотеки, понеже е оставила физическите такива да се спасяват както могат - нали все се бият барабани за нежеланието на младежите да четат и прогресивното ни затъпяване като нация - ми да помогнат, да съдействат за тези прословути права!!
diabolic - много ти благодаря за тези линкове, свалих си куп книги, които съм търсил, а за някои не бях и чувал, но са на любими автори. Много моля ако ти попадне и "Беглец по острието" на Ф.Дик да хвърлиш един линк, че го търся от маса време!
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Сря 12 Юли 2006 9:33:15 Върнете се в началото

Относно "Беглец по острието" в Уикипедия пише следното:
Цитат:
Do Androids Dream of Electric Sheep? (Мечтаят ли роботите за електроовце?) - на български излиза под заглавието "Беглец по острието"

Ето и линк: ТУК

Edit:
Ето и още малко литература - ТУК в тази библиотека.
kalin
Кандидат за жител на пустинята

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 12 Юли 2006 13:26:33 Върнете се в началото

Jager, само една малка поправка ако ми позволиш: лафа който ползваш не е плод на чалгата а си е стара народна мъдрост. Пълната му версия е "За кокошка няма прошка - за кон няма закон". Мисля че и така се пееше в чалгата която ти визираш, но аз това съм го чувал от баба си много преди навлизането на чалгата.
Лошото е че създаването на такива народни мъдрости е в следствие на това, че нашата държава все не отива на оправяне: така е било и по турско и по царско, и по татово време - така е и сега ... за жалост.
Както и да е - май се отплеснах от темата за книгите Smile

Може би любимата ми книга на тема пост-апокалиптика е: "Небесните господари". Вярно не се разказва за атомен апокалипсис, но пък описаният в тази книга по абсолютно нищо не му отстъпва ... дори на моменти го превъзхожда.

Между другото - едно време си купих "Облачен войн" от поредицата "Войните на Амтрак", но изпуснах да си купя останалите и сега ме е малко яд. Някой да знае къде ги има? Може и на старо, даже ако са сносно запазени - най-добре на старо.
Несъм ги търсил в електронен вид защото не обичам да чета книги на компа.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 12 Юли 2006 16:12:18 Върнете се в началото

kalin написа:

Аз също предпочитам хартиената, но свикнах и на компа. За целта бях дал една малка програмка за четене, която се намира малко по-напред в темата (7 пост на предната страница). Откакто я намерих си е все с мен на дискета, заедно с поредната книга - така хем не ми тежи в чантата, хем мога да чета навсякъде, където има РС. wink Става също и на флаш стик, разбира се.
Jager
Охранител на пустинята
Охранител на пустинята

МнениеПуснато на: Сря 12 Юли 2006 16:24:29 Върнете се в началото

Little Fritz - благодаря ти от сърце! Имах я тази книжка (hard copy, дето има приказка wink ), но ми я потурчиха - адски мразя да не ми връщат книги, и как ги помня тези, дето го правят, аууу (и никакви честитки не им пращам по празниците - санкции трябва Smile ).
Филип Дик ми е един от любимите автори - този човек ги е разбирал антиутопиите. Другия любим автор е Уилям Гибсън - и този вижда бъдещето само сиво и черно, много населени са неговите светове, но малцина от човеците в тях са и хора - адски грозно е човечеството в неговата визия за бъдещето и все пак има и мааалко светлина в книгите му, колкото да се разбере че дори и хората не могат да са изцяло както ангели, така и демони...
TheDarkOne
Brotherhood Scribe
Brotherhood Scribe

Местожителство: Пловдив дъ майна таун.

МнениеПуснато на: Сря 12 Юли 2006 17:14:06 Върнете се в началото

kalin написа:
Между другото - едно време си купих "Облачен войн" от поредицата "Войните на Амтрак", но изпуснах да си купя останалите и сега ме е малко яд. Някой да знае къде ги има? Може и на старо, даже ако са сносно запазени - най-добре на старо.

Имам всички книги от поредицата в електронен формат, но са на английски, ако това не те притеснява мога да ти ги изпратя.
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Вто 08 Авг 2006 22:47:12 Върнете се в началото

Цитат:
Do Androids Dream of Electric Sheep? (Мечтаят ли роботите за електроовце?) - на български излиза под заглавието "Беглец по острието"

Цитат:
Филип Дик ми е един от любимите автори - този човек ги е разбирал антиутопиите.

Jager, то това било Blade Runner, в смисъл, че филма е правен по тази книга, те явно за това в България са я издали под това заглавие, а не оригиналното. Щом ти е любим Ф.Дик сигурно си го гледъл с Харисън Форд е,  навремето като го гледах много ми хареса. И май идеята за .223 pistol във Fallout от там идва.

А някъде през 1997г. излиза и игра по филма със същото име водят я -adventure/RPG game called Blade Runner. В БГ едва ли ще се намери но щом си фен се ще я изкопаш от някъде.
http://www.brmovie.com/Game/screenshots.htm

Това няма нищо общо по темата за литература, но да го цепя на две в другите теми за филми и игри не ми хареса.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Сря 09 Авг 2006 8:14:02 Върнете се в началото

Little Fritz написа:

Jager, то това било Blade Runner, в смисъл, че филма е правен по тази книга, те явно за това в България са я издали под това заглавие, а не оригиналното. Щом ти е любим Ф.Дик сигурно си го гледъл с Харисън Форд е, навремето като го гледах много ми хареса. И май идеята за .223 pistol във Fallout от там идва.

Не си спомням филма, но направих веднага справка - излязъл и през 1982, което значи, че може  да си напълно прав.  Wink
Jager
Охранител на пустинята
Охранител на пустинята

МнениеПуснато на: Сря 09 Авг 2006 10:03:21 Върнете се в началото

Да, филма беше дърт, ама направен както трябва - доста различен от книгата, ама доста ми хареса. Чичко Форд и той си знае работата - много ги разбира тези неща човека!
Още веднъж ти благодаря за "Сънуват ли..." - нямам място от радост сума време вече Smile .
Manko1
Кандидат за жител на пустинята

МнениеПуснато на: Сря 09 Авг 2006 10:46:19 Върнете се в началото

Аз за съжаление в момента не чета , но предпочитам хартиените книги .
Някой да знае от къде мога да намеря Зона 51 частите след 5 включително.
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Сря 09 Авг 2006 11:05:06 Върнете се в началото

Manko1 написа:
Аз за съжаление в момента не чета , но предпочитам хартиените книги .
Някой да знае от къде мога да намеря Зона 51 частите след 5 включително.

От Зона-51 имам само една не знам коя част е, май под заглавието беше Носферато или нещо такова. Ако я искаш ще ти я подаря, когато дойдеш на следващата сбирка или ако измислиш кога и как да ти я дам, в София.
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

LAT to CYR

created

[Valid RSS] Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  Traffic Rank PageRank Checking Icon

сайт статистики

Website Statistics

Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на Fallout Vault BG и добавяне на линка му!
Сайтът е оптимизиран за Opera и Firefox с разрешаваща способност 1024 х 768 пиксела.

This is a private site. Some materials are accessible only for registered users.
Copyright © Fallout Vault BG 15 May 2005
Our sponsors

Author: Ivaylo Dimov /diabolic.bg/