| Автор |
Съобщение |
TheDarkOne
Brotherhood Scribe

Местожителство: Пловдив дъ майна таун.
|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 21:26:58 |
 |
 | |  |  |
Фентъзи и фантастика. Любимата ми фантастика е поредицата "Дюна" на Франк Хърбърт, а любимо фентъзи - "Властелинът на пръстените" на сър Дж. Р. Р. Толкин.
Обичам да чета и на английски, особено книги на издателство "Орбит", Великобритания.
П.П. Млазя Хари Потър - най-посредствената книга, която някога съм имал нещастието да прочета Не се засягайте. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
to4i
Brotherhood member

Местожителство: София
|
Пуснато на:
Сря 11 Яну 2006 21:42:56 |
 |
 | |  |  |
Обичам да чета всякакви книги.Предпочитам книгите с повече действия.Затова не си падам много по книгите на Артър Хейли.Той прекалено много описва различни неща в книгите си,отколкото да се случва нещо кой знае какво.Обичам книги в които се случва нещо интересно.  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Little Fritz
Brotherhood General

Местожителство: НАРОДНА РЕПУБЛИКА КАЛИФОРНИЯ
|
Пуснато на:
Нед 09 Юли 2006 8:58:44 |
 |
 | |  |  |
http://bezmonitor.com/texts.htm
На въпросния адрес имаше доста насъбрана литература, вярно доста неподредено и разхвърляно но имаше, и няколко пъти съм се възползвал от него.
Влизам днес и нема. Само съобщение:
| Цитат: |
Останалите текстове вече ги няма тук.
ОТ НСБОП говориха с мен, лека-полека, като имам време, ще кача отново онези текстове, за които е абсолютно сигурно, че спор няма.
Ако такива изобщо има...
Разбирането на НСБОП е, че трябва да имам писмено разрешение от онзи, който притежава правата. Нямам достатъчно време и ресурси, че да издирвам тези праводържатели. Затова, ако някой може да помогне и да издири например за тия текстове: |
| |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG
|
Пуснато на:
Нед 09 Юли 2006 9:15:41 |
 |
 | |  |  |
Абе за тия няма ли наркотрафиканти и други боклуци, та се занимават с хората, дето са разпространили някаква култура? Тъкмо мислех наесен да пускам и аз онлайн библиотека... | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Jager
Охранител на пустинята

Местожителство: Варна
|
Пуснато на:
Сря 12 Юли 2006 8:06:51 |
 |
 | |  |  |
Колкото и да мразя чалгата ще си позволя да цитирам един "шедьовър" от дните на моята младост - "За кокошка няма прошка"! Няма кого да гонят - само ей такива дребни нарушители на "авторските права" но не и организираната престъпност, понеже за мен няма съмнение кой дирижира цирка, наречен България. А като се замисля самата държава би трябвало да подпомага както може създаването на онлайн библиотеки, понеже е оставила физическите такива да се спасяват както могат - нали все се бият барабани за нежеланието на младежите да четат и прогресивното ни затъпяване като нация - ми да помогнат, да съдействат за тези прословути права!!
diabolic - много ти благодаря за тези линкове, свалих си куп книги, които съм търсил, а за някои не бях и чувал, но са на любими автори. Много моля ако ти попадне и "Беглец по острието" на Ф.Дик да хвърлиш един линк, че го търся от маса време! | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Little Fritz
Brotherhood General

|
Пуснато на:
Сря 12 Юли 2006 9:33:15 |
 |
 | |  |  |
Относно "Беглец по острието" в Уикипедия пише следното:
| Do Androids Dream of Electric Sheep? (Мечтаят ли роботите за електроовце?) - на български излиза под заглавието "Беглец по острието" |
Ето и линк: ТУК
Edit:
Ето и още малко литература - ТУК в тази библиотека. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
kalin
Кандидат за жител на пустинята
Местожителство: София
|
Пуснато на:
Сря 12 Юли 2006 13:26:33 |
 |
 | |  |  |
Jager, само една малка поправка ако ми позволиш: лафа който ползваш не е плод на чалгата а си е стара народна мъдрост. Пълната му версия е "За кокошка няма прошка - за кон няма закон". Мисля че и така се пееше в чалгата която ти визираш, но аз това съм го чувал от баба си много преди навлизането на чалгата.
Лошото е че създаването на такива народни мъдрости е в следствие на това, че нашата държава все не отива на оправяне: така е било и по турско и по царско, и по татово време - така е и сега ... за жалост.
Както и да е - май се отплеснах от темата за книгите
Може би любимата ми книга на тема пост-апокалиптика е: "Небесните господари". Вярно не се разказва за атомен апокалипсис, но пък описаният в тази книга по абсолютно нищо не му отстъпва ... дори на моменти го превъзхожда.
Между другото - едно време си купих "Облачен войн" от поредицата "Войните на Амтрак", но изпуснах да си купя останалите и сега ме е малко яд. Някой да знае къде ги има? Може и на старо, даже ако са сносно запазени - най-добре на старо.
Несъм ги търсил в електронен вид защото не обичам да чета книги на компа. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Сря 12 Юли 2006 16:12:18 |
 |
 | |  |  |
| kalin написа: |
| Несъм ги търсил в електронен вид защото не обичам да чета книги на компа. |
Аз също предпочитам хартиената, но свикнах и на компа. За целта бях дал една малка програмка за четене, която се намира малко по-напред в темата (7 пост на предната страница). Откакто я намерих си е все с мен на дискета, заедно с поредната книга - така хем не ми тежи в чантата, хем мога да чета навсякъде, където има РС. Става също и на флаш стик, разбира се. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Jager
Охранител на пустинята

|
Пуснато на:
Сря 12 Юли 2006 16:24:29 |
 |
 | |  |  |
Little Fritz - благодаря ти от сърце! Имах я тази книжка (hard copy, дето има приказка ), но ми я потурчиха - адски мразя да не ми връщат книги, и как ги помня тези, дето го правят, аууу (и никакви честитки не им пращам по празниците - санкции трябва ).
Филип Дик ми е един от любимите автори - този човек ги е разбирал антиутопиите. Другия любим автор е Уилям Гибсън - и този вижда бъдещето само сиво и черно, много населени са неговите светове, но малцина от човеците в тях са и хора - адски грозно е човечеството в неговата визия за бъдещето и все пак има и мааалко светлина в книгите му, колкото да се разбере че дори и хората не могат да са изцяло както ангели, така и демони... | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
TheDarkOne
Brotherhood Scribe

Местожителство: Пловдив дъ майна таун.
|
Пуснато на:
Сря 12 Юли 2006 17:14:06 |
 |
 | |  |  |
| kalin написа: |
Между другото - едно време си купих "Облачен войн" от поредицата "Войните на Амтрак", но изпуснах да си купя останалите и сега ме е малко яд. Някой да знае къде ги има? Може и на старо, даже ако са сносно запазени - най-добре на старо.
Несъм ги търсил в електронен вид защото не обичам да чета книги на компа. |
Имам всички книги от поредицата в електронен формат, но са на английски, ако това не те притеснява мога да ти ги изпратя. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Little Fritz
Brotherhood General

|
Пуснато на:
Вто 08 Авг 2006 22:47:12 |
 |
 | |  |  |
| Do Androids Dream of Electric Sheep? (Мечтаят ли роботите за електроовце?) - на български излиза под заглавието "Беглец по острието" |
| Филип Дик ми е един от любимите автори - този човек ги е разбирал антиутопиите. |
Jager, то това било Blade Runner, в смисъл, че филма е правен по тази книга, те явно за това в България са я издали под това заглавие, а не оригиналното. Щом ти е любим Ф.Дик сигурно си го гледъл с Харисън Форд е, навремето като го гледах много ми хареса. И май идеята за .223 pistol във Fallout от там идва.
А някъде през 1997г. излиза и игра по филма със същото име водят я -adventure/RPG game called Blade Runner. В БГ едва ли ще се намери но щом си фен се ще я изкопаш от някъде.
http://www.brmovie.com/Game/screenshots.htm
Това няма нищо общо по темата за литература, но да го цепя на две в другите теми за филми и игри не ми хареса. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
diabolic
Наблюдател (Overseer)

|
Пуснато на:
Сря 09 Авг 2006 8:14:02 |
 |
 | |  |  |
| Little Fritz написа: |
Jager, то това било Blade Runner, в смисъл, че филма е правен по тази книга, те явно за това в България са я издали под това заглавие, а не оригиналното. Щом ти е любим Ф.Дик сигурно си го гледъл с Харисън Форд е, навремето като го гледах много ми хареса. И май идеята за .223 pistol във Fallout от там идва.
|
Не си спомням филма, но направих веднага справка - излязъл и през 1982, което значи, че може да си напълно прав.  | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Jager
Охранител на пустинята

|
Пуснато на:
Сря 09 Авг 2006 10:03:21 |
 |
 | |  |  |
Да, филма беше дърт, ама направен както трябва - доста различен от книгата, ама доста ми хареса. Чичко Форд и той си знае работата - много ги разбира тези неща човека!
Още веднъж ти благодаря за "Сънуват ли..." - нямам място от радост сума време вече . | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Manko1
Кандидат за жител на пустинята
|
Пуснато на:
Сря 09 Авг 2006 10:46:19 |
 |
 | |  |  |
Аз за съжаление в момента не чета , но предпочитам хартиените книги .
Някой да знае от къде мога да намеря Зона 51 частите след 5 включително. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
Little Fritz
Brotherhood General

|
Пуснато на:
Сря 09 Авг 2006 11:05:06 |
 |
 | |  |  |
| Manko1 написа: |
Аз за съжаление в момента не чета , но предпочитам хартиените книги .
Някой да знае от къде мога да намеря Зона 51 частите след 5 включително. |
От Зона-51 имам само една не знам коя част е, май под заглавието беше Носферато или нещо такова. Ако я искаш ще ти я подаря, когато дойдеш на следващата сбирка или ако измислиш кога и как да ти я дам, в София. | |  | |  |
|
|
|
| |
 |
|
|