Вие разглеждате като гост. Влезте или се регистрирайте, за да имате пълен достъп. Преди регистрацията, моля прочетете Правилника!

Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  сайт и форуми myImage logo

Търсене в сайта  •  Въпроси/Отговори   •  Регистрирайте се  •  Вход

Google
slide

ЛИТЕРАТУРА - какви книги обичате да четете? book Онлайн библиотеки
Създайте нова темаНапишете отговор
Автор Съобщение
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

Местожителство: НАРОДНА РЕПУБЛИКА КАЛИФОРНИЯ

МнениеПуснато на: Вто 27 Мар 2007 11:13:57 Върнете се в началото

Inigo Scimmer написа:
"Бойно поле Европа" съм я споменал в раздела книги с Фолаут атмосфера. А тая книжка се вписва точно в "Войната никога не се променя" Laughing

Мда, за "Войната никога не се променя" си прав, ще си позволя да цитирам нещо:
Цитат:
ЛЕЙТЕНАНТА

Роден е в противовъздушно скривалище и първото му изплакване било заглушено от воя на бомби, трясъка на падащи стени и лая на трасиращи небето картечници.

Образованието си получил сред природата, където „А“ била буквата за авиация и „П“ — за победата. Той знаел, че бомбардировачите „Викърс Уелингтън“ достигат без кацане чак до Китай. Никой не го е учил, че някога човек на име Колумб е преплувал с галеон чак до другия край на света.

Ранени във войната офицери го учели на бойна тактика и стратегия върху релефни карти. Куци сержанти го направили майстор в стрелба с пушка и пистолет, леки и тежки оръдия. И макар че не можел да спрегне нито един латински глагол, на четиринадесет години той бил завършил образованието си.

Баща му бил убит на кея в Кил. Вуйчо му загинал в пожар в Хамбург. Майка му умряла от мъка и глад в развалините, които някога представлявали Лондон.

Осемнайсетгодишен той бил изпратен на фронта като сержант. На двадесет и три години командвал бригада.

Цитат:
През живота си той видял развитието и западането на авиацията, усъвършенстването и изчезването на артилерията, раждането и смъртта на ядрената физика, крайния продукт на бактериологията — но само забрава, изчезване и смърт на културата.

Три години вече не бил чувал самолет да бръмчи главата му. Като дете за него те били така обикновени, като птиците, само че малко по-смъртоносни. Те летели по-бързо и по-далеч от тях и когато пусканите от тях направлявани ракети унищожили три четвърти от производствените центрове на света, те престанали да летят. Защото самолетът е сложна машина, която не може да съществува без резервни части, без специално гориво, без хиляди други неща. Производството на голям брой дори с малки дефекти въздушни кораби и сред тях може би петдесет, които могат да летят, давало на една нация само няколко месеца въздушно превъзходство. Било тихо, много тихо. Самолетите си били отишли.

Някога по определени фронтове гърмели големи оръдия. Но тези оръдия се нуждаели от висококачествени снаряди, а когато центровете за производство вече не можели да правят такова сложно нещо, каквото е снарядът, стрелбата постепенно започнала да намалява, на пристъпи се съживявала, но всеки път била по-слаба, докато накрая съвсем спряла. Защото самите оръдия се били износили. И когато на мястото на отбранителните валове и танковете дошла тактиката на пехотата, малкото останали оръдия по неволя едно по едно били изоставени пред бързо настъпващия враг. Последното било особено вярно за малките полеви оръдия, които се държали най-дълго.

Били минали четири години, откакто Лейтенанта бил получил последните си заповеди по радиото, защото и за него вече нямало резервни части. И макар да се носели слухове, че Генералният щаб на Британските експедиционни сили има радиовръзка с Англия, никой не можел със сигурност да го потвърди. Вече седем години, откакто не били давани нови униформи, три или повече години, откакто не бил повишаван офицер.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

Местожителство: Sofia - Vault BG

МнениеПуснато на: Вто 27 Мар 2007 20:16:58 Върнете се в началото

Така-а-а, мой ред е да се намеся в темата. Някои от по-старите членове сигурно помнят, че се канех да пускам онлайн библиотека. Е, добре, че не я пуснах... но сега се сетих да погледна вътре и ето какво намерих:

L.Ron Hubbard Battle Field Earth 1
L.Ron Hubbard Battle Field Earth 2
L.Ron Hubbard Battle Field Earth 3
L.Ron Hubbard Mission Earth 01
L.Ron Hubbard Mission Earth 04

Вече имам и това, което Генерала пусна, но ще бъда благодарен, ако някой изрови липсващите 2 и 3 част на Мисия земя. Всичко това е на български и с малко обработка ще стане годно за четене, а ако някой ги иска може да ми се обади, за да му ги метна.  
Не искам да пускам наред всичко тук, защото ще стане каша и след месец няма да знаем кое къде е, а е ясно, че библиотеката ще е изпод рафта...
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Вто 27 Мар 2007 20:51:48 Върнете се в началото

diabolic написа:
L.Ron Hubbard Mission Earth 01
L.Ron Hubbard Mission Earth 04

Вече имам и това, което Генерала пусна, но ще бъда благодарен, ако някой изрови липсващите 2 и 3 част на Мисия земя.

Mission Earth е от десет части, от които в електронен вариант и аз намирам само 1 и 4, а до десет едва ли ще я докараме в скоро време, за съжаление.
А Final Blackout няма нищо общо с горните поредици, нещо съвсем различно е и е писана през 1940г., към 40 години преди Battle Field Earth и Mission Earth.
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Вто 20 Ное 2007 18:51:23 Върнете се в началото

Ето още две онлайн библиотеки, от които човек може да дръпне нещо интересно: E-bookBG и
MEGIMG.
someone
Жител на пустинята
Жител на пустинята

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 21 Ное 2007 21:58:40 Върнете се в началото

Четенето е хубаво, но четенето от монитор е убииствено, повече никога няма да чета цяла книга от монитор. Очите ти стават като понички и боли доста - и глава, и очи, и какво ли още не. Сега на мен ми предстоят едни ужасни 2 години, защото ще трябва да чета българска литература. Нямам против нея, но сега е по задължение и направо не знам как ще почна, а какво остава да свърша. Crying or Very sad
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Сря 02 Апр 2008 18:46:16 Върнете се в началото

Още едно книгохранилище: Science Fiction library
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Нед 24 Авг 2008 16:06:49 Върнете се в началото

Eто малко и от мен, стига да искате да четете:

http://www.izvorite.com/downloud/downloud.htm
http://www.slovo.bg/
http://bk-books.hit.bg/
http://e-bookbg.com/
http://www.geocities.com/sfictionbg1/ - тоя пич само я мести, ама библиотеката е добра.
http://chudomir.hit.bg
Narg
Жител на пустинята
Жител на пустинята

Местожителство: Силистра - Enclave Base

МнениеПуснато на: Чет 11 Сеп 2008 1:07:54 Върнете се в началото

Една от най-добрите книги които съм чел и изобщо най-добрата която човек може да прочете и след това да остави следи във всеки-това е Утрото на Магьосниците от Луй Повел и Жак Бержие, препоръчвам я на всеки, лесно може да я поръчате от bgbook.dir.bg - цената е само 10лв.+ доставката wink
Zmo
Кисел опозиционер
Кисел опозиционер

МнениеПуснато на: Пет 19 Сеп 2008 9:21:15 Върнете се в началото

Здравейте.
Аз напоследък от любимата научна фантастика минах на "реалната" такава.  Smile
Последните две книги който си купих са "Стъвън Хокинг - Живот в науката" и "Кратка история на времето"
Кликнете тук за скрит текст (той може да съдържа снимка или спойлер)

Първата е нещо като биография на великия учен, а втората е негова.
Препоръчвам ви ги.
Sharky
Brotherhood member
Brotherhood member

Местожителство: Fallout Vault BG's Country Side HQ - Sliven

МнениеПуснато на: Пет 19 Сеп 2008 21:24:23 Върнете се в началото

Щях да си поръчвам втората, но не я намерих в оригиналния вид, а само в илюстрован за майка си и баща си пари. Е продължавам издирването...
Zmo
Кисел опозиционер
Кисел опозиционер

МнениеПуснато на: Съб 20 Сеп 2008 23:00:41 Върнете се в началото

Sharky написа:
Щях да си поръчвам втората, но не я намерих в оригиналния вид, а само в илюстрован за майка си и баща си пари. Е продължавам издирването...

24 лева струва "Кратка история на времето". Наистина не са малко пари.
Аз вчера на пл. Славейков попаднах на подобна книга със заглавие "По - кратка история на времето". Разгледах я на бързо и останах с впечатление, че е по - ново издание и пренаписана, но общо взето не разбрах каква е разликата между двете.
Sharky
Brotherhood member
Brotherhood member

Местожителство: Fallout Vault BG's Country Side HQ - Sliven

МнениеПуснато на: Нед 21 Сеп 2008 10:30:57 Върнете се в началото

Написана е за по-дебили и по-достъпно, но аз си държа на оригинала  Very Happy
Zmo
Кисел опозиционер
Кисел опозиционер

МнениеПуснато на: Чет 25 Сеп 2008 10:22:12 Върнете се в началото

Неделята си направих една малка разходка из книжарниците по центъра. Един приятел ме посъветва да си намера някоя от книгите да на Дан Симънс. Били страшно интересни. Е тях не ги намерих, но пък видях че бард са издали поредицата Дюн с твърди корици. Направо паднах, като видях колко са дебели тея томове. Аз едно време я бях чел тая книга от библиотека галактика - едно малко книжле нямащо нищо общо с размерите на тея тухли Smile .

По между другото новата книжарница в мола на бул. Стамболийски е направо ужасна.
Little Fritz
Brotherhood General
Brotherhood General

МнениеПуснато на: Нед 28 Сеп 2008 11:25:48 Върнете се в началото

Препоръчвам: Венедикт Ерофеев - "Москва — Петушки"
diabolic
Наблюдател (Overseer)
Наблюдател (Overseer)

МнениеПуснато на: Пет 03 Окт 2008 14:47:38 Върнете се в началото

Eто още един новоразвиващ се библиотечен рафт. wink Малко е празничък засега, но постепенно ще се напълни, а и хубавато му е, че позволява безпроблемно сваляне.
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

LAT to CYR

created

[Valid RSS] Fallout Vault BG - Bulgarian 'Radioactive Oasis'  Traffic Rank PageRank Checking Icon

сайт статистики

Website Statistics

Всички права запазени.
При използване на информация от сайта е задължително позоваването на Fallout Vault BG и добавяне на линка му!
Сайтът е оптимизиран за Opera и Firefox с разрешаваща способност 1024 х 768 пиксела.

This is a private site. Some materials are accessible only for registered users.
Copyright © Fallout Vault BG 15 May 2005

Author: Ivaylo Dimov /diabolic.bg/